Saturday, January 2, 2010

Azam bAru, TaHuN bAru, sEm BarU,

everyone mesti mempnyai azam baru, include me k. masuk je sem nie smue org cbuk dok berckp tentng azam baru masing2, yg pling best ne of my frenz,nia, stiap ari dok ckp psal azam nya....siap buat schedule 2, x mnhan.....i hope nia dapt mnruskan jdualnya, jgn hngat2 tahi ayam...:p....azam ku thn nie byk sbnarnye,
  • 1st thing skali focus more pd study....;p
  • 2nd kurngkan merayau rayau n keborosan ...:p
  • 3rd....ermmmm...byk lg la....
tentng yg 1st 2, memng habis insaf la ble dpt result sem lepas, sgt truk....bkn stakat jtuh, jtuh mati lemas trus....huhuhu..;p..so, azam yg memng slalu terbit stp sem knon2 nak fokus stdy, harap azam nie berjlan lncar pd thn nie..terasa juga la, sbb sem lpas x fokus, lpas 2 mlah bngat study, wat note ble esok nak exam..terlalu leka n main2....dgn harapan yg bsar dpt berubah la ye....gamabateh ima.....

yg 2nd plak memng x terkata, smue kwn2 ku tau la,nak ikutkan last sem, 1 week msti 2-3 kali kuar la, biasa jln d luar area bangi. mne taknye, my honey bunny cuzie akn call "ima nak ikut x, org nak g jln nie, nak ikut siap cpt"... x pun "ima ada sale nie, cpat siap, t k.ina jmput"...lg 1, "ima jom tman abg jol beli baju,abg jol nye baju da x muat"....ayo, mcm mnela gue x mnahan....hehheheh;p...actually memng selalu kuar ngan my cousin jela, ngan kwn2 kurang ckit, huhuu..sbb klau kuar ngan my cuzie ade la jge save bajet, like time mkn2 ke...huhu..tp x tentu jge, kdng2 duitku yg ranap plak.....da alng2 kuar 2, ape lg...aku pun mcm mak datin, smue kdai nak msuk, x bleh nmpak yg brg yg comei2 or pinky2, mesti rembat je la...huhuu;p..parents ku da byk kali pesan,"ima duit 2 gne btul2, jgn nak g shopingg je"...agaknye aku nie krang pendgaran la...kne g cek doktor nie....tp klai nie, aku msti dgr......cause, stp kali kuar msti la baju sehelai AKAN terbeli....huhu, almari ku da padat sgt, beli time cuti sem, 2 yg skit, nak angkat smue kuar dr blik...1 lori pun x muat......besides dat, duk cn asik nak tgk movie je, pdahal bleh je tgk kat tenet..tp duk gedik2 nak tgk kat wayang, nsib baik la duit jpa 2 awal2 my dad da smpankan skit, klau x.;p my dad pun pham sgt anak die mcm mne. so, bkn stakat duit jpa je, my dad tetap kne kasi jge..heheh;p truk2... ......erm, mak n abah im sorry, sem nie akn wat perubahan ckit....hehehhe;p


ade yg tnye tntang bf..bf 4 wat"best frens" @"body finger"@"body fit"...huhuh;p... bf=boyfrens......klau nak kater bf rmai jge dr time skola smpai skang......but, if u say about sweetheart, ermmmm blom msuk lg kot azam thn nie, sape x nak sweeatheart rite, kte tgk org gile jela, klau org gile 2 laki cbuk mngacau gurls yg lalu lalang...ayoo...huhu.. wat mse nie, dis thing blom dpikirkan lg...rmai yg kte," ima ko nie ble nak ada, kang smpai andartu bru tau"...hehhehe...Insyallah klau ade jdoh ade la nanti,...ade juge yg ckp"ima ko nie memilih sgt, jgn la jual mahal"....huhuh;p...bkn memilih sgt, tp kne memilih juge, sbb nie pkir mse dpan kan...x kan la kte nak idup ngan org tu sehari dua, klau bleh nak selamnya smpai ke akhir hayat, cewahh...huhuu....laki skang nie x pasti la...opsss sori pd guys2....hheheh;p.. tp bhong la klau nak kate hati diri ini x pnah trsentuh kan, ade juge....tp ble kte da stat nak believe dats guy, mula la mcm2 yg brlaku...ermmm........im try 2 bsabar, tp thap ksabran ada levelnya kan....x pe, klau dfikir kan, tuhan akan memnentukan sgalanye....tnggu jela kan...huuhu;p...yg penting, my parents tau sgala xtiviti ku di cn....dan die x prnah ckp ape2 psal cinta citon nie, my mom slalu ckp "ima kan da besar bleh pkir sendiri, mne yg terbaik"...but my dad plak "ima blaja dlu, smue 2 x pnting, jgn pkir2 sg" tp kdang2 tue prlukan pndapat jge....nsib baik ade my cuzie n frens...die la tmpat mluahkan prasaan ....heheh;p....tq dear... byk lg azam sbnarnye, mlas nak type....senang2 cari pak we nme azam jela....huhuhu..

d cn ade dhimpunkn serba sdikit pic2 kgiatan sem lpas....;p



d mines, duk mngedik amik pic kat dpn mirror kedai kasut,....heheh;p

eat222....................best2 mkn....heheh
1st time kuar bersama cik nurul...best2.....hehheh;p


d mines lg, hayaaa........

ha, yg nie sweet memory gek.. yg nie kat sunway,
x drancang rncang 2....huuhu..
movie2 n movie

times square plak.......
igt comel...huhu

ha, nie kat alamanda plak,
bak kte caiz, alamnda 2 da mcm pusanika kat UKM....

shoping2 d sunwy....
smue 2 its mine nye k...
ayooo, ima2...

yummy2,
mkn lg..heheheh
alamnda food court..;p
actually byk lg..hehhe...
ma uncle da bsing2 nie suh siap, mau g jln...jln2 lg....ayooo...hehehe

3 comments:

iemahim said...
This comment has been removed by the author.
RyNa ZaR said...

haa okeh2 ade azam baru dh...ima boleh berjaya dlm study...maybe aritu nasib x baik jer...biaselaa naik turun pointer tu...tp bende2 tulaa yg wat kte belajar dr kesilapan...kalau tak kte leka..btl x?hehe.bab shopping tu agak2 bleh ke kurangkan?haha.xpe2 kak ina pun dh berazam x shopping lebih2...sejak akhir2 ni baik plak aku x shopping sakan..agaknyer nk tunang kot..byk pakai duit...hehe.same2 laa kte meng'save' duit...aduhhh pasni nk simpan duit nk kawen plak....huhuhu

iemahim said...

ok2....same2 kter berazam ye......nak kte x shoping, x kan kot, kurang shoping 2 bleh la...hehhhe.......k.ina 2 kne save skit duit...ima bleh berfoya foya lg,;p.....